Våga vägra grupptryck!

                                                Våga vägra grupptryck!


Hon sneglar ner på flaskan som trycks upp i hennes ansikte. Blickarna var nyss vända åt helt andra håll men just nu tittar alla på henne, bara på henne. Om hon bara kunde få försvinna. Tjejen som håller flaskan ler kallt mot henne och pressar fram orden:
”Gör det bara. Alla andra gör det ju…”
Det är klart att man ska välja den enkla vägen, göra som alla andra, vara precis lagom, i Sverige får man ju inte sticka ut, inte det minsta… eller…?

”Alla andra gör det ju…” Jag avskyr de orden! Varför ska man göra något bara för att alla andra gör det?!
Tar man ett beslut som går emot alla andra så kan det självklart innebära utanförskap, men i det långa loppet får man oftast respekt om man vågar stå fast vid det man tycker och tror på.

Att tänja på sina egna gränser är också väldigt lätt när det gäller grupptryck. ”Men lite skadar väl inte…””Jag gör det bara, så blir det tyst på dem...” och ett par timmar senare vaknar man upp och minns ingenting från kvällen innan. Allt är bara svart.

Våga vägra grupptryck är det jag verkligen vill uppmuntra till! Bestäm innan vad du tycker och varför du tycker som du gör. Det gör det lättare att säga nej (eller i vissa fall ja) när det väl gäller. Våga stå fast vid det du bestämt dig för! Sträva efter att ta den rätta vägen i alla situationer, inte den lätta.

En klok människa sa en gång till mig: ”döda fiskar åker med strömmen, levande simmar mot” Det krävs mod och kraft att stå emot grupptryck – orka hela vägen! Vi behöver fler hjältar i Sverige – för en hjälte, det är precis vad man är när man vågar vägra grupptryck och väljer att gå mot strömmen.

Någon som vill ha en skrynklig hundralapp?

Någon som vill ha en skrynklig hundralapp?


Självklart vill du ha det! Att den är tillknycklad, lite nött i kanterna och smutsig spelar ingen roll, värdet sitter inte där.
Men det är väl bara en skrynklig papperslapp, eller...?

Vi människor har valt att sätta ett väldigt stort värde i en papperslapp. När vi har ett par sådana i händerna känns det som att ingenting är omöjligt och hela världen bara väntar på att bli upptäckt.

Men har du tänkt på att det inte spelar någon roll hur vi behandlar dessa värdefulla pappersbitar? Vi kan spilla ut kaffe, stampa, vika och pressa ihop dem hur mycket vi vill, men hur tillskrynklad Selma Lagerlöf eller Carl Von Linné än blir så är lappen fortfarande lika mycket värd.

Jag tror att det är samma sak med oss människor. Vi kan gå igenom saker i livet som gör att vi blir lite skrynkliga, smutsiga och tilltufsade men vi tappar inte vårt värde för det!

Tänk på det nästa gång du ser en skrynklig hundralapp…

Andlig eld del 2

De som verkligen hungrar och har ett begär efter Gud går från passivitet till handling. Om du verkligen är hungrig i det naturliga sitter du inte bara i din soffa och hoppas att ett pizzabud tar fel och slänger in en pizza på bordet framför dig. Du går istället till kylskåpet och tar fram nåt att äta.  Skillanden mellan hunger och tillfredsställelse är handling. Om du följer din hunger efter Gud och börjar göra något åt den, kommer du att uppleva att Gud fyller dig. Men sitt inte bara framför din TV och önska att du kände Gud djupare. Säg inte hur mycket du älskar Gud. VISA DET!  Säg inte hur mycket du skulle vilja lära känna Gud. LÄR KÄNNA HONOM! 
Om en människa som man känner sällan äter något och samtidigt inte är hungrig, kan man misstänka att personen är sjuk. När vi är friska och mår bra hungrar vi. det är andligt att ha ett begär efter Gud men inte göra något åt det. Det är att vilja ha något men inte vara villig att betala priset för det.
                  

  Hunger efter Gud i ditt liv är ett tecken på att du kommer växa som kristen
   
Ett begär är som en eld som driver dig. Det blir en inspiration för dig. Den största orsaken till att de flesta kristna inte växer är att de inte ens tänker på att växa. När du har ett begär efter att få växa I Gud och vara brinnande för honom, kommer du tänka på hur du kan komma närmare Gud. Du vaknar upp morgonen med en passion i ditt hjärta för att växa i Gud. Du längtar efter att få mera tid till att läsa Guds ord. Om inte detta är en verklighet i ditt liv än så kan det bli det. Det kommer att ske, om du begär det. Gud har sagt i sitt ord att han ska utjuta sin Ande över allt kött. Just nu är du inne i ett växthus. du växer andligen för varje stund du tillbringar i Guds närvaro. Du växer dig starkare. Din kärlek till Gud växer och din tro växer.

Ha en bra dag! var välsignad! / Sara

Andlig eld

                                                                         Mer än en önskan...Många människor lever medelkristna liv. De är frälsta och går i kyrkan regelbundet. De läser bibeln och ber med jämna mellanrum. Men de upplever inte mycket utav Gud som är över det normala. De finns många som skulle vilja leva närmare Gud. De önskar att Gud vore större del av deras liv. De finns många som önskar att de fick se Guds kraft verka i ochh genom deras liv. Men de krävs mer än bara en önskan. Om du bara har en önskan efter att få lära känna Gud så har du inte kommit speciellt långt på vägen. Har du därimot ett begär efter att få lära känna Gud så kommer du gå mot ditt mål utan att se dig tillbaka. Är du nöjd att leva ett medelmåttigt kristet liv eller har du begär efter något mer? Du drivs mot  det som du begär. Om du begär mer av Gud kommer du att få det.

                          Det du begär är ingenting som du skulle vilja ha, det är det som du inte kan leva utan.

Människor får i regel vad de begär om de begär det starkt nog. Ett begär som en brinnande eld, intensivt, kraftfullt och passionerat. Enbart en önskan kommer inte att till fredsställa dig. Endast ett begär, en äkta hunger kommer att fylla dig.

" Saliga de som hungrar och törstar efter rättfärdigheten, de skall bli mättade"  ( Matt 5:6)


Ha en bra dag! Var välsignade! / Sara

En människa som lever utifrån sitt hjärta

"Framför allt som skall bevaras må du  bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet." ( Ords 4:23)

Vad vår omgivning behöver idag är människor som lever utifrån sitt hjärta,sitt innersta. Alltför många människor lever sina liv utifrån sitt ego. De lever i bekvämlighetens sfär och är nöjda med allt så länge de har det bra.
Annorlunda är de som lever utifrån sitt hjärta. De tänker inte bara på sitt eget bästa. De älskar sin nästa.
Deras inspiration kommer från deras innersta, där Jesus bor genom den helige Andes närvaro.
De är passionerade för Jesus. De har en eld som brinner i sina hjärtan. en eld för andra människor som inte har upptäckt den underbara lättnaden, glädjen,och friden som kommer av att ha en rätt ställning till Skaparen av himmel och jord.
En man eller kvinna som lever utifrån sitt hjärta r beroende av Gud och visar detta genom det liv de lever.
De lever inte bara av mänslig föda: att deras innersta får mat är minst lika viktigt. De tillbringar tid tillsammans med Herren för att lära känna Honom ännu mer och lära känna konsten att leva utifrån sitt hjärta. Att leva utifrånn sitt hjärta betyder att leva som Jesus gjorde. Jesus är den som har gett oss ett nytt hjärta, ett nytt inre. Bibeln säger att vi är nya skapelser i Kristus. De som lever utifrån sitt hjärta, lever efter det nya som Gud har skapat i dem.
Det är viktogt att bevara sitt hjärta. De finns mycket som kan smutsa ner ditt andligahjärta och få det att sluta slå för Gud. Att bevara sitt hjärta är att först söka Guds rike och hans rättfärdighet. Då lovar Gud oss att vi ocksp ska få allt det andra som vi behöver. ( Matt 6:33)

                                        Om vi först söker Guds rike, kommer det vi behöver söka oss.

Många vill ha "det andra" först innan de vill söka Gud. Men det fungerar inte så. Gud vill att vi ska söka honom först. Och det finns inget så fantastiskt som att söka Gud av hela sitt hjärta och visa hur mycket vi älskar honom.

 RSS 2.0