Mobbning...Mobbning är ord som känns som slag i magen!
Slag som gör ont hela livet.
Man ställer sig hela tiden varför man blir mobbad. Vad är det för fel jag gör. Är jag för tjock, är det kläderna, håret, sminket. Vad är det som är fel på mig?

Men man får aldrig reda på svaret. Man tänker alltid att när man träffar dom som har mobbat en ska man fråga dom varför man blev mobbad vad det va för fel man gjorde. Men när man väl står där så vågar man inte då blir det bara dö prat. Om man pratar med någon vuxen så säger dom hela tiden att det inte är dig det är fel på utan det är mobbarna.

Men man tänker hela tiden att det är ens fel inte deras. Man tänker att det är ju självklart att det är mitt fel. Det är mig det är helt fel på. Man får kommentarer av vuxna. Men man tar inte åt sig det. Man vet inte om dom menar det eller inte. Man är för feg för att stå upp för den man är. Man vågar inte rätta på ryggen. Man vågar inte säga något. Man är hela tiden rädd för att dom andra som mobbar någon ska börja skratta.

Man tynar bort fast inte några vuxna märker det. Man försvinner från dom i skolan dom ser inte en. Lärarna ser inte en. dom ser inte att man behöver hjälp.

Dom ser inte hur mycket man har sjunkigt ihop den tiden sen man började skolan tills man slutade.
Det kommer bara fler och fler ord. Som slag med det är värre. Det gör ondare och ondare. Det är som slag i magen utan att man får blåmärke på utsidan. Man får dom på insidan men dom läker inte dom finns där och kommer alltid att göra. Bara att ingen är uppmärksam nog. Vissa ser det men vågar inte säga till om det för dom är rädda att få mobbarna på sig. Men ju mer ni hjälper mobbarna ju sämre mår dom som blir mobbade. Ni ska våga ta steget och säga till om det. Våga säga till så kanske ni har en vän för livet. Inte sådana som bara sviker en för det minsta. Dom kommer alltid att finnas hos er bara ni inte vänder dom ryggen och går.

Försök att förstå dom som blir mobbade. Så kanske vi skulle kunna förminska mobbningen. Försök även förstå dom som blir mobbade.

Jesus är bra om man är nere på bottnen

Gud är god de är han verkligen.

Hellojsan!

Jag har verkligen kommit på att Gud är så sjukt stor, han vill oss bara väl, och jag blir bara så arg på att när jobbiga saker händer, när motgångar kommer så klagar vi oftast på Gud, att det är hans fel.. men så är det ju verkligen inte, han vill oss bara väl, han är vår rädding, vårt hopp kan vi inte bara ta till oss det? ska de vara så svårt att lämna allt till Gud, att han får leda oss om vad vi ska göra, hur vi ska handla osv..    Allt som händer i våra liv, så är Gud verkligen med, när vi tror att han lämnar oss så håller han verkligen oss i handen och vill vårt bästa, han älskar oss så sjukt mycket, när vi klagar på oss själva så tänk att du klagar på Guds skapelse, hos honom finns inga brister, de är han som skapat himmel och gjord han har inte gjort nå misstag. Du är hans dyrbara skapelse, och han vill att vi tar väl hand om de han har skapat, så när du tittar dig själv i spegeln säg för dig själv "  åh vad snygg jag är, tack gode gud att jag finns till"  De får både dig själv att må bättre och de glädjer Gud så enormt mycket.  Jag har iallafalla försökt att säga positva tankar om mig själv, om hur vacker jag är och tackk gode gud att du skapade mig osv. , men jag kanske inte känner så men man mår ändå så mycket bättre än att säga vad ful jag är. Att tänk att Gud har skapaat dig till sin avbild. han älskar dig så otroligt mycket, vi kan inte förstå.
Gud är god, det är han verkligen. Vill bara säga till alla mäniskor hur värdefulla och älskade de är av Gud, att de verkligen tar till sig det till hjärtat. de är så viktigt!
Jesus älskar dig glöm inte det!

Ha en välsignad kväll allehopa!
/ Sara
Slösa inte med dina ord

"Och nu kommer vi till bönen. Var inte som hycklarna när ni ber. De spelar gudsfruktiga genom att be offentligt i gathörnen och i synagogarna där alla kan se dem. De har verkligen ingenting att vänta sig från Gud. När du ber, gå då in i ditt rum och stäng dörren efter dig och be i avskildhet till din Far. Då ska din Far, som känner dina hemligaste tankar, belöna dig. Rabbla inte upp samma bön gång på gång. Det gör de som inte känner Gud. De tror att bönen blir besvarad bara man använder många ord. Kom ihåg att er Far vet exakt vad ni behöver,innan ni ens ber honom om det" ( Matt 6:5-8)


Gud vill inte höra en perfekt bön med många ord som inte kommer ifrån hjärtat. Gud vill att du ska be från ditt hjärta. Alla är kvalicerade till detta. Det är den bön som kommer från ditt hjärta som Gud belönar. På vilket sätt belönar Gud,kanske du undrar. Gud belönar på många olika sätt. Han välsignar våra liv på alla områden, och framförallt: vi får lära känna honom intimt. Bön är egentligen något väldigt enkelt. Kyrktraditionen har förändrat synen på bön från en naturlig kommunikation mellan Gud och människa, till något högtravande som man behöver en lång teologisk utbildning för att kunna utföra på rätt sätt.  Religös bön är tomma, opersonliga ord som inte har någon mening. Verklig bön är gemenskap med Gud. Verklig bön är att samtala med Gud som du samtalar med en nära vän. Bön kommer från ditt hjära är som syre för din ande. Den är livsnödvändig. Gud ser människans hjärta. Gud genomskådar alla våra fasader och ser vårt innersta och våra motiv. Den bön som du ber från ditt hjärta är som musik för Guds öron hur enkel den än är. När du ber från ditt hjärta, så berörs Guds hjärta av din bön.

                         Bön från vårt hjärta är som syre för vår ande, Den är livsnödvändig!

Genom bön får vi också vara med och förändra.  " det verkar som om Gud inte gör nånting, om det inte är någon som ber" . Bön berör och får Gud att handla. Bön är något spännande! Genom bön kan vi förändra vad som inte kan förändras på något annat sätt. Bön är gemensakp med Skaparen av himmel och jord. Bön är att låta Gud påverka våra liv. Genom bön kan vi få se väckelse bryta fram på plats efter plats. genom bön får vi se Guds kraft verka i vår omgivning. Genom bön kan vi få vara med  och skriva historia.
Störst är ändå att bön är ett personligt samtal mellan Gud och hans barn.


                              Var välsignad!    / Sara

Rätt plats

                                                                                      Rätt plats...

Det var den ständiga frågan - "Vad vill Du Gud med Mitt liv?" Jag vet inte hur många gånger jag önskade att Gud skulle tala till mig. Högt och ljudligt, med en skräckinjagande brummande stämma, gärna lite eldskrift på väggen och femhundraåttiotvåtusen änglar som trumpetar så att man bara inte kan missa det!! Oj vad många gånger jag önskat att de vore så, vad många gånger jag bett att Gud skulle tilltala just Mig. Ibland verkade det som om alla andra, och då menar jag ALLA, fick tilltal både titt som tätt. "Men käre gode Gud, om Du inte kan tala direkt till Mig så kan Du väl åtminstone, om Du har tid å så sär, tala till någon annan och sända en hälsning till Mig?"... Men det kom inget.

Det har gått flera år nu, och jag har fortfarande inte fått någon eldskrift på väggen, det är fortfarande helt tyst när jag ber och änglarna lyser som oftast med sin frånvaro.

MEN! Det hände något annat istället! En dag satt jag i bilen och var lite småledsen och hann sända en halv tanke till Gud: "Du talar till ALLA andra Gud! Tänk om Du kunde tala till Mig någon gång, tänkt om Du kunde visa Din vilja med Mitt liv..." Då svarade Han - Gud - med en tanke. "Jag behöver inte visa Dig, Kristina, Du ÄR redan på rätt plats! Du är redan i Min vilja, jag har lett Dig in i den." Jag blev så paff! Men det kändes så rätt! Jag ÄR ju på rätt plats! Jag ÄR ju i Guds vilja! Och det bara kom, sådär, med en enda lite tanke. Visste Du att Gud inte först och främst talar med en vibrerande hög röst att det halvt skrämmer livet ur oss och allt runtomkring? Visst händer det! Men Han talar främst med tankar, idéer, visioner och drömmar. Framförallt öppnar Han dörrar och leder den som ber honom in på rätta vägar.

DU har fått idéer. DU har fått drömmar. DU har fått visioner. DU har fått tankar - De är ifrån Gud.

RSS 2.0