Meningen..
Vad gör jag här? Varför lever just jag? Vad är meningen med livet?
Det är frågor som vi, hur mycket vi än försöker undvika dem, alltid tvingas brottas med. Vi kan liksom inte komma runt dem. Visst, vi kan leva våra liv ett tag, och det går bra men när svåra saker händer oss tvingas vi ibland stanna upp ett tag och funderar över de riktigt stora frågorna. Det är när mörkret kommer ikapp oss och vi inser hur skönt livet är som vi tvingas se sanningen i vitögat och fundera över livets innebörd. Det är tider som dessa, när döden har blivit till en vardag på tv och ondskan har tagit klivet in i vår verklighet, som människor har börjat söka mening för just sina liv. Och meningen är inte svår att hitta om man bara vill ha den tillräckligt mycket.
Reklamaffisher och tidningar skvallrar om det som kommer göra just ditt liv smartare, rikare, sexigare och så mycket bättre och... LYCKLIGARE. Meeen.. frågan den är om det är en verklig mening? Vi människor är väldigt duktiga på att skapa de verkligheter vi vill ha men när det kommer till kritan så vet ingen. Inte ens de som tror sig veta alltind och ha alla svaren. Människor i dagens samhälle är mer förvirrade och ensamma än någonsin. Vi blir ständigt matade med budskapet att livet blir meningsfullt bara du köper det och gör det och det osv.... Gömmer oss bakom alla prylar, pengar, och resorna. så rädda för att andra ska se hur sårbara och rädda vi egentligen är.Rädda för att vara mänskliga. Rädda för att våga bryta oss ur mängden. Ibland vill jag verkligen gråta när jag ser hur trasigt det är att människor inte ser sanningen. Den verkliga sanningen, den som inte gömmer sig bakom något.
För visst är det så att man kan ägna en livstid åt att försöka finna en mening men inte lyckas, allt vi behöver göra är att lyfta blicken mot himlen.
Svårare än så behöver det inte vara, för himmelriket finns inte bara i himlen, ibland finns det på jorden också. Det finns bland de människor som bär sanningen inom sig. Det finns bland dem som har modet att föra den vidare. Det finns i ögonen på de människor som lever sina liv med blicken fäst på Gud. Det finns i själen på de människor som vågar leva livet mänsliga och sårbara, och som har tillräckligt stort hjärta för att sätta andra människors behov före sina egna. och det finns i hjärtat på de människor som har viljat och modet och styrkan att tro på något beständigt, något som inte ändrar sig oavsett hur världen ser ut. Någon som älskar sin skapelse och sin mänsklighet till 110%.
Därför vågar jag tro att de ändå finns hopp för denna världen. Jag tror att just dessa människor som kommer förändra världe, just därför att de inte ser någontin annat än sanningen. Den är deras liv. De kan inte leva utan den. Därför får också mitt liv en mening. Det enda jag behöver göra är att lyfta blicken mot himlen och fokusera på Gud.
Frid vänner, Gud välsignelse!!

/ Lilla Sara <3
Jesus håller alltid din hand, han släpper aldrig taget om dig!

Gud är stor


Gud är STOR!! så är det, han e enorm! Kolla på naturen, jag har insett hur otroligt vacker allt e, och de kan inte bara vara en slump alltihopa.. :)

Bamse...

Min underbara vän  Bamse( Tomas) ligger nu på sjukhuset och mår inte alls bra, han fick åka in akut i förrgår och de är inte alls bra, de e värre än vad de trode...
Nu kan han iaf andas själjv...
Så nu är de bön bön bönbön.!! Be för vår kära vän !!! Han behöver Guds hjälp mer än någonsin just nu.. Jag vet att Gud kan hela honom, jag vet det. *
Gud jag vet att du tar hand om honom.
Vi lägger Bamse i dina händer just nu, vi kan inte göra nånting, men jag ber att läkarna hittar de som är felet. och att han får den bästa vården. så allt blir bra. Gode gud. ta hand om honom.
Vi lämnar honom inför dig!!
Tack Jesus för tomas, för vad han får betyda för så många människor, för fredax, för hela församlingen.. för det han gör.
Tack för att jag får vara hans vän.
tack Jesus för allt.!!

Amen!!

/ Lilla Sara

Tankar..

Du har hört att allt du är är fel, det är lögn. Den du är är rätt, och än mer du anar.
Du har hört att allt du tror är gott är ont, och att all din längtan är förgäves. Det är lögn. Det du tror är gott är gott, och det som är godare finns för dig att upptäcka. Din längtan är ditt allt, och den kommer att blomma ut som en orkidé som aldrig vissnar. Du har hört att splittringen och mörkret inom dig är resultatet av din svaghet. Det är lögn. Splittringen och mörkret är en lögn. Lögnens ruttna stam är prestige. Dess infekterade rötter är rädslan för att inte vara älsakd. Dess falska löfte är framgång, och dess maskätna frukt är stam. Lögnen har fruktansvärda effekter men saknar i sig själv verklighet. Lögnens makt är en lögn. Lögnens anklagelse är en lögn. Lögnen är en lögn.


Ditt lidande är verkligt. Mycket som borde vara rätt är fel. Hur är det möjligt? På den frågan vet vi inte svaret. Men det som är fel saknar tyngd. Endast sanningen äger tygnd,och sanningen är långt mycket vackrare än vi alls kan föreställa oss, den är ljuvare än den ljuvaste dröm. Om lögnen saknar tyngd, varför är den då en blykula runt din hals, varför kväver den då ditt väsen? Sanningen är helt annorlunda än vad du förväntar dig. sanningen är tystlåten och ödmjuk.

vad är sanning?
sanning är en person, sanning är dynamisk och närvarande. Den är nära och oupphörligt överraskande. den är ett rike. I en kristen text från 100-talet finns orden " Den som söker ska inte sluta innan han funnit. Och när han finner ska han bli förundrad. Förundrad ska han finna riket, och när han funnit riket ska han vila."
I sanning finner du vila. Sanning är relationer. Relationer som vi aldrig kan greppa med vårt förnuft eller äga. Relationer som vi inte kan planera eller kontrollera. Fördomar cementerar och dödar. De lögnaktiga fördomar du har om dig själv, om andra och om Honom som Är sveps bort i de levande relationerna befriande fors.
Sanningen är kärlek. Kärleken omger dig, bär dig och fyller dig, även om lögnen helt skulle hindra dig från förnimma den. Sanningens fundament är Hans flammande kärlek till dig. tror du att du är ovärdig Hans Kärlek?
Att du genom ondska, svaghet och sår har förbrukat den gudomliga strålglans han sådde i ditt inre när Han skapade dig? I Honom finns ingen anklagelse. Han älskar dig. Han bryr sig. Han är här. Ibland kan du inte, ibland vet du inte, ibland orkar du inte, Men han älskar dig ändå.
Sanningen är en. Genom den och i den blir vi allt splittrat helt och allt trasigt läkt. I den finns inga motsättningar. Vårt förnuft kan närma sig den, men inte omringa den. Den är större, för den är levande. Den är liv. Det är livet.
Tror du att sanningen är avlägsen och fördold? Du känner den redan, för den


Insperation

Hejsan Hoppsan!
Nu har man då skaffat blogg igen, få se om det går bra denna gång ;)
Var hos Fredrik och fick en aning insperation att börja själv och börja skriva ner allt man känner, och tycker å en massa tankar man får om dagarna, rätt klokt faktiskt:)
Idag man för det första försovit sig typ två timmar, för jag, Ylva, Albert och Fredrik var hemma hos mig och först kolla på passion of the christ, - fy tror jag aldrig ha gråtit så mkt till den, hemskt va det när dom va här medxD Men för d första va att dom skrämde mig så mkt, sen var det för att se hur verkligen Jesus blev plågad, men som sagt det är ju bara film men jag kan inte ta den som "bara film" , utan den griper verkligen tag i en, och igår gjorde den det, jag insåg verkligen hur sjukt mkt fel man gör, och hur långt borta Jesus jag har varit den sista tiden, och hur beroende jag är av honom varje dag, av bönen, av bivelläsningen, och av mina kristna vänner..
Tänker på filmen igen, tänk att Jesus dog för just min skull, för att just jag skulle få evigt liv, för att jag ska få leva med Honom i himen, det är helt otroligt.. och hur mkt skit gör inte jag varje dag, helt otrolgt,
Men tack vara att Jesus dog på korset så tog han ALL världens synd på sig,de e helt otroligt att han tog allt dumt ajg gjort..
ah jag blir helt rörd när jag tänker på det, blev så tagen på nå sätt, och hade tre underbara vänner där, och jag bara börja gråta, de va skitjobbigt, för jag tyckerr alltid det är hur jobbit som helst att gråta inför folk, men på nå sätt spelar det igen roll, de är mina vänner. och det var på nå sätt så skönt att bara gråta ur allt.. ....tack Jesus för allt!!

Nu ska jag sova, ska upp och jobba imorn, nio timmar, oh vad jag e taggad eller inte xD
Men får pengar, å det behöver jag :)
Jag skriver en annan dag!!
kramhejs!!


FÖLJ JESUS!! det är de bästa valet jag gjort i mitt liv att följa honom, att gå Jesu fotspår, gör det du också!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0