Våga vägra grupptryck!

                                                Våga vägra grupptryck!


Hon sneglar ner på flaskan som trycks upp i hennes ansikte. Blickarna var nyss vända åt helt andra håll men just nu tittar alla på henne, bara på henne. Om hon bara kunde få försvinna. Tjejen som håller flaskan ler kallt mot henne och pressar fram orden:
”Gör det bara. Alla andra gör det ju…”
Det är klart att man ska välja den enkla vägen, göra som alla andra, vara precis lagom, i Sverige får man ju inte sticka ut, inte det minsta… eller…?

”Alla andra gör det ju…” Jag avskyr de orden! Varför ska man göra något bara för att alla andra gör det?!
Tar man ett beslut som går emot alla andra så kan det självklart innebära utanförskap, men i det långa loppet får man oftast respekt om man vågar stå fast vid det man tycker och tror på.

Att tänja på sina egna gränser är också väldigt lätt när det gäller grupptryck. ”Men lite skadar väl inte…””Jag gör det bara, så blir det tyst på dem...” och ett par timmar senare vaknar man upp och minns ingenting från kvällen innan. Allt är bara svart.

Våga vägra grupptryck är det jag verkligen vill uppmuntra till! Bestäm innan vad du tycker och varför du tycker som du gör. Det gör det lättare att säga nej (eller i vissa fall ja) när det väl gäller. Våga stå fast vid det du bestämt dig för! Sträva efter att ta den rätta vägen i alla situationer, inte den lätta.

En klok människa sa en gång till mig: ”döda fiskar åker med strömmen, levande simmar mot” Det krävs mod och kraft att stå emot grupptryck – orka hela vägen! Vi behöver fler hjältar i Sverige – för en hjälte, det är precis vad man är när man vågar vägra grupptryck och väljer att gå mot strömmen.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Usch jag hatar verkligen grupptryck! Är tyvärr inte så många som vågar vara sig själva..

2009-03-06 @ 10:32:51
URL: http://emeliefrolander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0