En människa som lever utifrån sitt hjärta

"Framför allt som skall bevaras må du  bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet." ( Ords 4:23)

Vad vår omgivning behöver idag är människor som lever utifrån sitt hjärta,sitt innersta. Alltför många människor lever sina liv utifrån sitt ego. De lever i bekvämlighetens sfär och är nöjda med allt så länge de har det bra.
Annorlunda är de som lever utifrån sitt hjärta. De tänker inte bara på sitt eget bästa. De älskar sin nästa.
Deras inspiration kommer från deras innersta, där Jesus bor genom den helige Andes närvaro.
De är passionerade för Jesus. De har en eld som brinner i sina hjärtan. en eld för andra människor som inte har upptäckt den underbara lättnaden, glädjen,och friden som kommer av att ha en rätt ställning till Skaparen av himmel och jord.
En man eller kvinna som lever utifrån sitt hjärta r beroende av Gud och visar detta genom det liv de lever.
De lever inte bara av mänslig föda: att deras innersta får mat är minst lika viktigt. De tillbringar tid tillsammans med Herren för att lära känna Honom ännu mer och lära känna konsten att leva utifrån sitt hjärta. Att leva utifrånn sitt hjärta betyder att leva som Jesus gjorde. Jesus är den som har gett oss ett nytt hjärta, ett nytt inre. Bibeln säger att vi är nya skapelser i Kristus. De som lever utifrån sitt hjärta, lever efter det nya som Gud har skapat i dem.
Det är viktogt att bevara sitt hjärta. De finns mycket som kan smutsa ner ditt andligahjärta och få det att sluta slå för Gud. Att bevara sitt hjärta är att först söka Guds rike och hans rättfärdighet. Då lovar Gud oss att vi ocksp ska få allt det andra som vi behöver. ( Matt 6:33)

                                        Om vi först söker Guds rike, kommer det vi behöver söka oss.

Många vill ha "det andra" först innan de vill söka Gud. Men det fungerar inte så. Gud vill att vi ska söka honom först. Och det finns inget så fantastiskt som att söka Gud av hela sitt hjärta och visa hur mycket vi älskar honom.

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0