Meningen..
Vad gör jag här? Varför lever just jag? Vad är meningen med livet?
Det är frågor som vi, hur mycket vi än försöker undvika dem, alltid tvingas brottas med. Vi kan liksom inte komma runt dem. Visst, vi kan leva våra liv ett tag, och det går bra men när svåra saker händer oss tvingas vi ibland stanna upp ett tag och funderar över de riktigt stora frågorna. Det är när mörkret kommer ikapp oss och vi inser hur skönt livet är som vi tvingas se sanningen i vitögat och fundera över livets innebörd. Det är tider som dessa, när döden har blivit till en vardag på tv och ondskan har tagit klivet in i vår verklighet, som människor har börjat söka mening för just sina liv. Och meningen är inte svår att hitta om man bara vill ha den tillräckligt mycket.
Reklamaffisher och tidningar skvallrar om det som kommer göra just ditt liv smartare, rikare, sexigare och så mycket bättre och... LYCKLIGARE. Meeen.. frågan den är om det är en verklig mening? Vi människor är väldigt duktiga på att skapa de verkligheter vi vill ha men när det kommer till kritan så vet ingen. Inte ens de som tror sig veta alltind och ha alla svaren. Människor i dagens samhälle är mer förvirrade och ensamma än någonsin. Vi blir ständigt matade med budskapet att livet blir meningsfullt bara du köper det och gör det och det osv.... Gömmer oss bakom alla prylar, pengar, och resorna. så rädda för att andra ska se hur sårbara och rädda vi egentligen är.Rädda för att vara mänskliga. Rädda för att våga bryta oss ur mängden. Ibland vill jag verkligen gråta när jag ser hur trasigt det är att människor inte ser sanningen. Den verkliga sanningen, den som inte gömmer sig bakom något.
För visst är det så att man kan ägna en livstid åt att försöka finna en mening men inte lyckas, allt vi behöver göra är att lyfta blicken mot himlen.
Svårare än så behöver det inte vara, för himmelriket finns inte bara i himlen, ibland finns det på jorden också. Det finns bland de människor som bär sanningen inom sig. Det finns bland dem som har modet att föra den vidare. Det finns i ögonen på de människor som lever sina liv med blicken fäst på Gud. Det finns i själen på de människor som vågar leva livet mänsliga och sårbara, och som har tillräckligt stort hjärta för att sätta andra människors behov före sina egna. och det finns i hjärtat på de människor som har viljat och modet och styrkan att tro på något beständigt, något som inte ändrar sig oavsett hur världen ser ut. Någon som älskar sin skapelse och sin mänsklighet till 110%.
Därför vågar jag tro att de ändå finns hopp för denna världen. Jag tror att just dessa människor som kommer förändra världe, just därför att de inte ser någontin annat än sanningen. Den är deras liv. De kan inte leva utan den. Därför får också mitt liv en mening. Det enda jag behöver göra är att lyfta blicken mot himlen och fokusera på Gud.
Frid vänner, Gud välsignelse!!

/ Lilla Sara <3
Jesus håller alltid din hand, han släpper aldrig taget om dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0