Slösa inte med dina ord

"Och nu kommer vi till bönen. Var inte som hycklarna när ni ber. De spelar gudsfruktiga genom att be offentligt i gathörnen och i synagogarna där alla kan se dem. De har verkligen ingenting att vänta sig från Gud. När du ber, gå då in i ditt rum och stäng dörren efter dig och be i avskildhet till din Far. Då ska din Far, som känner dina hemligaste tankar, belöna dig. Rabbla inte upp samma bön gång på gång. Det gör de som inte känner Gud. De tror att bönen blir besvarad bara man använder många ord. Kom ihåg att er Far vet exakt vad ni behöver,innan ni ens ber honom om det" ( Matt 6:5-8)


Gud vill inte höra en perfekt bön med många ord som inte kommer ifrån hjärtat. Gud vill att du ska be från ditt hjärta. Alla är kvalicerade till detta. Det är den bön som kommer från ditt hjärta som Gud belönar. På vilket sätt belönar Gud,kanske du undrar. Gud belönar på många olika sätt. Han välsignar våra liv på alla områden, och framförallt: vi får lära känna honom intimt. Bön är egentligen något väldigt enkelt. Kyrktraditionen har förändrat synen på bön från en naturlig kommunikation mellan Gud och människa, till något högtravande som man behöver en lång teologisk utbildning för att kunna utföra på rätt sätt.  Religös bön är tomma, opersonliga ord som inte har någon mening. Verklig bön är gemenskap med Gud. Verklig bön är att samtala med Gud som du samtalar med en nära vän. Bön kommer från ditt hjära är som syre för din ande. Den är livsnödvändig. Gud ser människans hjärta. Gud genomskådar alla våra fasader och ser vårt innersta och våra motiv. Den bön som du ber från ditt hjärta är som musik för Guds öron hur enkel den än är. När du ber från ditt hjärta, så berörs Guds hjärta av din bön.

                         Bön från vårt hjärta är som syre för vår ande, Den är livsnödvändig!

Genom bön får vi också vara med och förändra.  " det verkar som om Gud inte gör nånting, om det inte är någon som ber" . Bön berör och får Gud att handla. Bön är något spännande! Genom bön kan vi förändra vad som inte kan förändras på något annat sätt. Bön är gemensakp med Skaparen av himmel och jord. Bön är att låta Gud påverka våra liv. Genom bön kan vi få se väckelse bryta fram på plats efter plats. genom bön får vi se Guds kraft verka i vår omgivning. Genom bön kan vi få vara med  och skriva historia.
Störst är ändå att bön är ett personligt samtal mellan Gud och hans barn.


                              Var välsignad!    / Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0