Mobbning...Mobbning är ord som känns som slag i magen!
Slag som gör ont hela livet.
Man ställer sig hela tiden varför man blir mobbad. Vad är det för fel jag gör. Är jag för tjock, är det kläderna, håret, sminket. Vad är det som är fel på mig?

Men man får aldrig reda på svaret. Man tänker alltid att när man träffar dom som har mobbat en ska man fråga dom varför man blev mobbad vad det va för fel man gjorde. Men när man väl står där så vågar man inte då blir det bara dö prat. Om man pratar med någon vuxen så säger dom hela tiden att det inte är dig det är fel på utan det är mobbarna.

Men man tänker hela tiden att det är ens fel inte deras. Man tänker att det är ju självklart att det är mitt fel. Det är mig det är helt fel på. Man får kommentarer av vuxna. Men man tar inte åt sig det. Man vet inte om dom menar det eller inte. Man är för feg för att stå upp för den man är. Man vågar inte rätta på ryggen. Man vågar inte säga något. Man är hela tiden rädd för att dom andra som mobbar någon ska börja skratta.

Man tynar bort fast inte några vuxna märker det. Man försvinner från dom i skolan dom ser inte en. Lärarna ser inte en. dom ser inte att man behöver hjälp.

Dom ser inte hur mycket man har sjunkigt ihop den tiden sen man började skolan tills man slutade.
Det kommer bara fler och fler ord. Som slag med det är värre. Det gör ondare och ondare. Det är som slag i magen utan att man får blåmärke på utsidan. Man får dom på insidan men dom läker inte dom finns där och kommer alltid att göra. Bara att ingen är uppmärksam nog. Vissa ser det men vågar inte säga till om det för dom är rädda att få mobbarna på sig. Men ju mer ni hjälper mobbarna ju sämre mår dom som blir mobbade. Ni ska våga ta steget och säga till om det. Våga säga till så kanske ni har en vän för livet. Inte sådana som bara sviker en för det minsta. Dom kommer alltid att finnas hos er bara ni inte vänder dom ryggen och går.

Försök att förstå dom som blir mobbade. Så kanske vi skulle kunna förminska mobbningen. Försök även förstå dom som blir mobbade.

Jesus är bra om man är nere på bottnen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0