Tankar..

Du har hört att allt du är är fel, det är lögn. Den du är är rätt, och än mer du anar.
Du har hört att allt du tror är gott är ont, och att all din längtan är förgäves. Det är lögn. Det du tror är gott är gott, och det som är godare finns för dig att upptäcka. Din längtan är ditt allt, och den kommer att blomma ut som en orkidé som aldrig vissnar. Du har hört att splittringen och mörkret inom dig är resultatet av din svaghet. Det är lögn. Splittringen och mörkret är en lögn. Lögnens ruttna stam är prestige. Dess infekterade rötter är rädslan för att inte vara älsakd. Dess falska löfte är framgång, och dess maskätna frukt är stam. Lögnen har fruktansvärda effekter men saknar i sig själv verklighet. Lögnens makt är en lögn. Lögnens anklagelse är en lögn. Lögnen är en lögn.


Ditt lidande är verkligt. Mycket som borde vara rätt är fel. Hur är det möjligt? På den frågan vet vi inte svaret. Men det som är fel saknar tyngd. Endast sanningen äger tygnd,och sanningen är långt mycket vackrare än vi alls kan föreställa oss, den är ljuvare än den ljuvaste dröm. Om lögnen saknar tyngd, varför är den då en blykula runt din hals, varför kväver den då ditt väsen? Sanningen är helt annorlunda än vad du förväntar dig. sanningen är tystlåten och ödmjuk.

vad är sanning?
sanning är en person, sanning är dynamisk och närvarande. Den är nära och oupphörligt överraskande. den är ett rike. I en kristen text från 100-talet finns orden " Den som söker ska inte sluta innan han funnit. Och när han finner ska han bli förundrad. Förundrad ska han finna riket, och när han funnit riket ska han vila."
I sanning finner du vila. Sanning är relationer. Relationer som vi aldrig kan greppa med vårt förnuft eller äga. Relationer som vi inte kan planera eller kontrollera. Fördomar cementerar och dödar. De lögnaktiga fördomar du har om dig själv, om andra och om Honom som Är sveps bort i de levande relationerna befriande fors.
Sanningen är kärlek. Kärleken omger dig, bär dig och fyller dig, även om lögnen helt skulle hindra dig från förnimma den. Sanningens fundament är Hans flammande kärlek till dig. tror du att du är ovärdig Hans Kärlek?
Att du genom ondska, svaghet och sår har förbrukat den gudomliga strålglans han sådde i ditt inre när Han skapade dig? I Honom finns ingen anklagelse. Han älskar dig. Han bryr sig. Han är här. Ibland kan du inte, ibland vet du inte, ibland orkar du inte, Men han älskar dig ändå.
Sanningen är en. Genom den och i den blir vi allt splittrat helt och allt trasigt läkt. I den finns inga motsättningar. Vårt förnuft kan närma sig den, men inte omringa den. Den är större, för den är levande. Den är liv. Det är livet.
Tror du att sanningen är avlägsen och fördold? Du känner den redan, för den


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0